Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

informacio-csomag-2023-11-09

2023.11.09

Információ csomag - 2023.11.09.

Kedves Kollégák!

 

Az alábbi információ csomagot állítottuk össze Nektek.

Egyeztetések (FBAMSZ, MABISZ)

Mindkét szakmai szövetséggel folyamatos egyeztetéseket folytattunk, és folytatunk a közeljövőben is.

A két alkusz-szövetség szorosabb együttműködést indított el, melynek első közös eredménye a K&H-s, 20%-os casco kedvezmény elérése az alkuszok részére is. Emellett meghívást kaptunk a KKSZ (Kétoldalú Kapcsolatok Szekció) ülésekre, melynek elsődleges feladata a biztosítói együttműködési megállapodások felülvizsgálata. Ezzel kapcsolatban szeretnénk Titeket kérni, hogy amennyiben bármelyik biztosító társaságtól kaptok megállapodás tervezetet/módosítást, addig ne írjátok alá, míg a két szövetség nem véleményezte azt. Kérdés esetén keressetek minket emailen és telefonon is, állunk rendelkezésetekre!

MABISZ, FBAMSZ és a MABIASZ közös egyeztetéseken vett részt az elmúlt időszakban. Egyik ilyen egyeztetés volt a GFM kezdeményezése alapján, a hatósági vizsgakérdésekkel és képzésekkel kapcsolatban.

Továbbá a márciusi lakáskampány témakörében is javaslatokat, észrevételeket tett a két alkusz-szövetség a MABISZ-nak, hogy az MNB és GFM felé is pontosítsák a kampányt érintő értelmezéseket. Ehhez kapcsolódóan a következő szakmai napunkat – melyet várhatóan január elejére-közepére tervezünk - a lakáskampány köré építjük fel és tartjuk meg.

 

MNB ERA kétfaktoros hitelesítés

Az MNB bevezet egy külső alkalmazás segítségével biztosított kétfaktoros hitelesítést az ERA-ba történő biztonságos bejelentkezés érdekében, valamint a kötelező jelszócserét. 2023. 12. 04. után, az ERA rendszerében a régi jelszóval történő belépést követően már kötelezően le kell cserélni a jelszót, továbbá a kétfaktoros hitelesítés is kötelező.

A kétfaktoros azonosítás és a jelszómódosítással kapcsolatban az alábbi linken találtok további információkat: https://era.mnb.hu/ERA.WEB/contents/2FANewPasswordBodyHU

 

MABIASZ adategyeztetés

A hatékony és eredményes kapcsolattartás, tájékoztatás és információ továbbítás érdekében szeretnénk az éves adategyeztetést lefolytatni.

A lenti linkre kattintva, szíveskedjetek az aktuális adatokkal kitölteni a kérdőívet – aki még nem tette meg határidőre, szíveskedjetek pótolni.

MABIASZ adategyeztetés 2023.

Továbbá amennyiben a hírlevéllistára szeretnétek további címeket megadni (adminisztrátor, tanácsadó-üzletkötő, kapcsolattartó, stb.), kérjük adjátok meg az email címeket a kérdőívben.

 

MNB jelentések megküldése

A MABIASZ alapszabályan rögzítettek szerint kérjük szíveskedjetek megküldeni részünkre a 2022. év első és második féléves jelentés excelét az info@mabiasz.hu email címre – szintén, aki még nem tette meg, szíveskedjen pótolni.

 

MABIASZ Sport Club, kiskedvenc fotópályázat

Továbbra is várjuk visszajelzéseteket a tárgyi kezdeményezéseinkkel kapcsolatban, kérjük segítsétek munkánkat:

https://www.mabiasz.hu/tartalom/889/1/hirek/mabiasz-sport-club-felmeres

https://www.mabiasz.hu/tartalom/892/1/hirek/mabiasz-kiskedvenc-fotopalyazat

 

Kérdés esetén állunk szíves rendelkezésetekre.

 

Köszönettel és Üdvözlettel:

Püski András elnök

Kósa Attila főtitkár

MABIASZ