Rendszerüzenet
Mi tudjuk hová tartunk!

Mi tudjuk hová tartunk!

Határozott céljaink, tudatos elképzeléseink vannak a jövőt illetően, s reményeink szerint együtt, közösen olyan erőket mozgathatunk meg, melyre külön-külön képtelenek lennénk.

reszvenyeseinek-kedveskedhet-akciojaval-a-cig-pannonia-portfolio-cikk

2020.07.30

Részvényeseinek kedveskedhet akciójával a CIG Pannónia - Portfolio cikk

Jövőbeni osztalékfizetés céljából dönthetett az alaptőkéje megháromszorozása mellett a CIG Pannónia Életbiztosító – kommentálta a társaság akcióját Vágó Attila, a Concorde elemzője. Az alaptőke megemelésével járó részvénycsere részleteit ma ismerhették meg a részvényesek. Az akciónak része az is, hogy az augusztus 14-én esedékes rendkívüli közgyűlésen kapott felhatalmazás alapján ismét leszállíthatják az alaptőkét, így két lépcsőben valósul meg az osztalékfizetés forrásául szolgáló eredménytartalék megnövelése.

Legutóbb 2019-ben kaptak a részvényesek kifizetést a CIG Pannóniától: 3 milliárd forintos tőkeleszállítást hajtottak végre osztalékfizetés helyett, amivel részvényenként 31,96 forintot fizettek ki a tulajdonosoknak. A lépést az indokolta, hogy a Konzum (ma Opus) 2018-as tulajdonosi megjelenése óta bőséges tőke áll a biztosító rendelkezésre: az olaszországi veszteségek tavalyi elszámolása után is 13,6 milliárd forintos saját tőkével és 268%-os Szolvencia II. szerinti konszolidált szavatolótőke-megfeleléssel rendelkezett 2019 végén. Most más módon, de szintén a tőkével manőverezve tervezi megteremteni a jövőbeni részvényesi kifizetés lehetőségét a CIG Pannónia.

Ahogy az életbiztosító ma részletezte, egy augusztus 7-ei hatályú részvénycserés megoldással valósul meg a társaság alaptőkéjének felemelése, amelynek keretében a 33 forintos névértékű részvényeket 100 forint névértékűvé részvényekre váltják át, és az alaptőke 3,116 milliárd forintról 9,443 milliárd forintra emelkedik. Móricz Gábor részvényes javaslatára pedig az augusztus 14-ei rendkívüli közgyűlés úgy dönthet, hogy az alaptőkét visszaszállítják 3,1 milliárd forintra, és a névérték 33 forintra változik.

MINDEZ ÖNMAGÁBAN NEM JÁR FRISS TŐKE BEVONÁSÁVAL, RÉSZVÉNYSZÁM-VÁLTOZÁSSAL, HÍGÍTÁSSAL VAGY A TULAJDONOSI SZERKEZET MEGVÁLTOZÁSÁVAL.

 

Forrás