Hírfigyelő

2018-04-05
A biztosítással rendelkező magyarok többségét zavarják a személyes ügyintézéssel együtt járó kellemetlenségek, ezért egyre többen értékelik a digitalizáció és az online ügyintézés nyújtotta előnyöket – derül ki a CIG Pannónia friss felméréséből.
2018-04-05
A biztosítással rendelkező magyar lakosság többségét zavarják a személyes ügyintézéssel együtt járó kellemetlenségek, úgymint a türelmetlen ügyintézők, a hosszú várakozási- és sorbanállási idő vagy a menüpontok kivárása a telefonos ügyintézés során. Emiatt egyre többen és többre értékelik a digitalizáció és az online ügyintézés nyújtotta kényelmet és előnyöket.
2018-03-27
Mészáros Lőrinc beszáll a biztosítási alkuszok piacába, miután a GVH jóváhagyta a tranzakciót, amellyel a milliárdos irányítást szerez a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. felett. A céget mostantól közösen, közvetetten irányítja a Mészáros Csoport és a korábbi vezetője, Keszthelyi Erik.
2018-03-20
Január elsejétől pár oldalon, közérthetően megkapják a legfontosabb termékinformációkat azok, akik megtakarítási célú életbiztosítást szeretnének kötni, februártól pedig minden más biztosítás mellé jár egy rövid áttekintő. Az értékesítők és ügynökök javadalmazása is átláthatóvá válik, ami sokat dobhat a megítélésükön. A honosított európai intézkedések ráadásul nemcsak az ügyfeleknek kedveznek: a szakma hitelességének további növekedése vonzó lehet a szintén értékteremtő munkát kereső Y generáció számára is, biztosítva a közvetítők és alkuszok minőségi utánpótlását.
2018-03-14
Chatbotok, kárfelvétel egy gombbal, elektronikus aláírás, kötvényesedés egy órán belül - a magyar biztosítók is beszálltak a technológiai forradalomba. A Portfolio Biztosítás 2018 konferenciáján négy nagy hazai biztosító is részletesen beszámolt arról, milyen technológiai újításokat terveznek a piacra dobni, vagy üzemeltetnek már sikeresen.
2018-03-14
Az innovatív technológiákkal "támadó" insurtech-cégek inkább lehetőséget jelentenek a biztosítóknak, mint veszélyt, ahhoz viszont, hogy a nagyobb biztosítók is versenyképesek maradjanak, a felügyelet rugalmassága is szükséges. A blockchain-technológia körül egyelőre számos megoldatlan probléma van viszont: nagyon magas például az Ethereum-fejlesztők fizetése, az okosszerződések pedig könnyen válhatnak hackertámadások áldozatává - hangzott el mindez a Portfolio Biztosítás 2018 konferenciáján.
2018-03-13
Nem hozott katasztrofális változásokat az MNB etikus életbiztosítási koncepciója a magyar biztosítási szektorra nézve - derült ki Nagy Koppány, MNB-igazgató Portfolio Biztosítás 2018 konferenciáján elhangzott előadásából. Az új szerzések darabszáma visszaesett és több ezer közvetítő eltűnt a piacról, az átlagdíjak viszont emelkedtek és a biztosítók díjbevétele nem csökkent.
2018-03-13
Egész Európát lepipálta Magyarország a biztosításközvetítői irányelv, az IDD február 23-ai implementációjával, miközben mások még a felkészüléssel vannak elfoglalva. Nagy kihívás lesz azonban a hazai biztosítók számára rövid távon az GDPR-ra, hosszabb távon pedig az IFRS 17-re való felkészülés, de főleg az, hogy az új szabályoknak egyszerre kell megfelelni - derült ki a Portfolio Biztosítás 2018 konferenciáján.
2018-03-13
Elsősorban díjbevétel-növeléssel, és nem költségcsökkentéssel érdemes most már az MNB által elvárt szintre javítaniuk költséghatékonyságukat a biztosítóknak - értettek egyet a biztosítóvezéri panelbeszélgetés résztvevői mai Biztosítás 2018 konferenciánkon. A közönségszavazás és a biztosítóvezérek szerint sem elvesztegetett a 2007 óta eltelt évtized annak ellenére, hogy csak most érte el ismét a piac az akkori díjbevételcsúcsot.
2018-03-13
Tavaly 6,7%-kal nőtt a magyar biztosítási piac díjbevétele, ezzel kissé meghaladta a nominális GDP bővülését, miközben bőven a nemzetközi átlag feletti, 24,3%-os tőkearányos megtérülést ért el a szektor - közölte a jegybank friss éves adatát az MNB ügyvezető igazgatója a Portfolio mai Biztosítás 2018 konferenciáján. A felügyelet új biztosításpiaci jövőképéről is részletesen beszélt Kandrács Csaba.

Oldalak